Раціональне харчування: коротка пам'ятка

Опубліковано: Середа, 28 листопада 2018
  • Розпочинайте свій ранок зі склянки теплої води (і, навіть, двох) — це допоможе активізувати травлення та запустити увесь організм.
  • Приблизно через хвилин 20-30 — сніданок. Не варто завантажувати свій шлунок канапками, м'ясом або яєчнею, зробіть сніданок легким: вівсяна або лляна каші, сухофрукти — заряд енергії на весь день.
  • За 30 хвилин до прийому їжі випивайте склянку води — дуже легко сплутати відчуття спраги із голодом, а таким чином ви задовольните потребу у воді і з'їсте значно менше.
  • Їжте часто, але невеликими порціями — закінчуйте їсти, коли ще відчуваєте легке недоїдання — це дозволить не перевантажувати шлунок і згодом, щоб наїстися, ви потребуватимете значно менше їжі.

  • Робіть перерву між їжею у 2-3 години — дозвольте своєму організму усе засвоїти та перетравити.
  • Не запивайте їжу. Краще випити теплого чаю або компоту приблизно через годину після їжі.
  • Їжте після 18:00. Інакше ви зробите дуже довгу перерву між останнім сьогоднішнім та першим завтрашнім прийомом їжі, що не є корисним для організму. Останній раз їсти потрібно десь за 2-3 години до сну.
  • Збагатіть свій раціон овочами, фруктами і ягодами (будьте обережними із бананами та виноградом). Наприклад, усього лише 1 яблуко щодня допоможе вчасно очищувати організм від шлаків та токсинів.
Перегляди: 29